MLC©

De Méthode de Libération des Cuirasses© (Methode voor het Loskomen van Pantsers) in een notendop 

Door de beoefening van langzame en rustige lichaamsbewegingen die gestuurd worden door de stem en op het ritme van de ademhaling gebeuren, stimuleert de Méthode de Libération des Cuirasses© het verkennen en loslaten van gewaarwordingen, spanningen en beperkingen, zowel op fysiek, mentaal als op emotioneel vlak. Door naar uw lichaam te luisteren en zich erdoor te laten leiden, kunt u spanningen van zich afzetten en zowel uw rust als dynamiek terugvinden.

De voordelen van deze methode zijn op de volgende manieren voelbaar:

  • Op fysiek vlak – een gevoel van bewuster zijn eigen lichaam te ervaren, van diepe ontspanning, van verhoogde vitaliteit en spiertonus, een vloeiender ademhaling en betere kwaliteit van de slaap;
  • Op emotioneel vlak – beter aanvoelen van de eigen innerlijke wereld op het vlak van lichamelijke spanningen en pijn, een vrijere en meer authentieke uitdrukking van emoties;
  • Op mentaal vlak – verbeterde zelfkennis en, als gevolg daarvan, een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, een groter gevoel van eigenwaarde, een betere aanwending van de eigen middelen en beter stressmanagement;
  • Op spiritueel vlak – frequenter ervaren van voldoening en verbondenheid met zichzelf, met anderen en met wat groter is dan zichzelf.

De MLC© beoefenen staat gelijk met een pauze inlassen, met voor zichzelf tijd en ruimte maken om te streven naar verbinding en de batterijen terug op te laden. 

De MLC© in de praktijk 

Loskomen van spanningen met Méthode de Libération des Cuirasses 

De sessies worden georganiseerd in wekelijkse cycli van 8, 10 of 12 sessies.

Elke sessie duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en omvat een gespreksmoment, dat gevolgd wordt door inleidende, rek- en harmonisatieoefeningen, met daarna een periode om alles in stilte in zich op te nemen en tot slot een moment van gedachtewisseling.

De lichaamsbewegingen worden geleid door de stem, ongeacht de lichaamshouding of het resultaat, en er worden speelse hulpmiddelen gebruikt: stuiterballen, tennisballen, ballen van schuim, stokken bedekt met schuim, houtblokken,… Allemaal om op zoek te gaan naar de gepantserde, uitgerekte of pijnlijke delen van ons lichaam.

Wekelijkse groepssessies :

Elk kwartaal worden verschillende cycli aangeboden.

Wekelijkse individuele sessies :

Wekelijkse individuele sessies ofwel gekoppeld aan Coaching voor een volwaardige en veelzijdige benadering van zowel emotionele als lichamelijke spanningen.

Cycli op aanvraag en samen overeen te komen.

Er wordt een individueel gesprek (1 uur) gepland voor nieuwkomers.

Gelegenheidssessies in het kader van opleidingen, seminars en teambuilding in een werkomgeving.

Sessies worden gehouden in het Frans met mogelijkheid tot sessies in het Engels en Spaans.

dénouer les tensions felicie martin gestion du stress bruxelles

Graag inschrijven voor een sessie? 

+ 32 4 76 33 43 19
feliciemartin@hotmail.com