Bienvenue sur mon site

EEN STAP VERDER MET VERTROUWEN EN ENTHOUSIASME

Coaching en Méthode de Libération des Cuirasses©

Felicie Martin Coaching MLC coach bruxelles

Félicie Martin

Gekwalificeerde Coach & Deskundige in MLC©

Profiel

De grondslagen van mijn praktijk

Coaching

De voordelen van coaching

MLC©

Luisteren naar je lichaam

Agenda

Activiteitenkalender

NIEUWS

[/db_pb_signup]

GETUIGENISSEN

"In de loop van onze afspraken werd een vertrouwensrelatie opgebouwd ... »

Tiffany Desmet

“Ik begon met Félicie te werken, op een moment in mijn leven dat ik hulp nodig had om de balans op te maken van mijn loopbaan, maar ook om mijn emoties op het werk te beheersen.

De eerste contacten waren gelijk aan wat er uit haar website naar voren kwam: professioneel, empathisch en attent. In de loop van onze afspraken werd een vertrouwensrelatie opgebouwd, waardoor ik mezelf kon bevrijden van mijn eigen beperkingen. Ik durfde Félicie mijn angsten, mijn zwakheden, mijn emoties toe te vertrouwen.

Na een paar coachingsessies die me in staat stelden om mijn potentieel in emotionele intelligentie beter te leren kennen, hebben we onmiddellijk actie ondernomen, waardoor ik snel fundamentele beslissingen kon nemen en tools en oplossingen kon opzetten om een leven opnieuw uit te vinden dat meer is aangepast aan mijn behoeften en verlangens.

Kortom, Félicie helpt je je potentieel te ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen. Door met haar samen te werken, geef je jezelf een echt cadeau.”

« Ik verliet elke sessie gevoed door de vrucht van reflecties en ontdekkingen … »

Manon Jacob

“Félicie begeleidde me enkele maanden tijdens een persoonlijke ‘reis’ in professionele ontwikkeling. Elke sessie begon met het reflectiewerk dat sinds de laatste sessie werd gedaan en met de oefeningen die met behulp van de beschikbare hulpmiddelen werden uitgevoerd. Ik verliet elke sessie gevoed door de vrucht van reflecties en ontdekkingen dankzij de hulp van Félicie.
Het is een puzzel die gaandeweg vorm kreeg, eerst de contouren en beetje bij beetje verscheen het beeld. En het leek ineens vanzelfsprekend. Het werk met Félicie stelde me in staat om mijn sterke punten, mijn troeven, mijn ambities, mijn wensen te benadrukken. Het project was om mijn zoektocht naar werk te richten op functies waarin ik kon presteren met respect voor mijn behoeften, mijn waarden, mijn ankers.

Ik heb veel over mezelf geleerd. Félicie heeft een echt talent voor luisteren en begrijpen. Haar vermogen om woorden te geven aan soms verwarde gevoelens en om de kwaliteiten en sterke punten te waarderen die we vaak uit het oog verliezen, maken van Félicie een voorbeeldige coach die ik ten zeerste aanbeveel aan iedereen die zichzelf wil herpositioneren in relatie tot haar/zijn professionele carrière.

Tot slot dank ik Félicie voor haar vriendelijkheid en haar vriendelijke luisteren zonder enig oordeel. Félicie bouwt vertrouwen op en herstelt het vertrouwen. »

Anissa Boutiebi

Félicie is een erg aangename, warme en open vrouw die me meteen op mijn gemak liet voelen. Ik ben aan de coachingssessie begonnen met een emotioneel geladen rugzak, een deuk in mijn zelfvertrouwen en stond ik, naar mijn gevoel destijds, in een doodlopende straat. Door haar warmte, open blik en haar methodieken zijn we vrij snel aan de slag gegaan. We zijn tot een aantal kernen, pijnpunten, maar vooral ook tot sterktes gekomen. Het proces van werken, reflecteren en accepteren met Félicie heeft een helende werking gehad op mij.Vandaag kan ik zeggen dat ik terug positieve energie heb, sterker in mijn schoenen sta en meer in mezelf geloof. Hiervoor ben ik u eeuwig dankbaar.

Noémie Decroix

Ik ontdekte MLC tijdens zanglessen toen ik tien jaar oud was. We gebruikten het als warming-up en ontspanningsmethode aan het begin van de les en voor onze shows. Nu ik een professionele zangeres ben, heb ik de gewoonte om voor elke voorstelling twee tennisballen in mijn tas te hebben. Het was daarom heel natuurlijk dat ik deze ervaring later wilde gaan verdiepen. Ik heb de gelegenheid gehad om veel praktijken zoals mindfulness, neurofeedback, hypnose, sofrologie en vele andere te testen om mijn stress, mijn negatieve gedachten en mijn gebrek aan eigenwaarde te beheersen. Ze hebben me allemaal gediend, maar MLC is absoluut degene die ik het vaakst gebruik. Als overdreven perfectionist en geweldige dromer, deze praktijk stelt me ​​in staat om een ​​ruimte van rust in mij te vinden, zelfs als mijn geest uit de hand lijkt te lopen. Ik waardeer vooral het feit mezelf beter te leren kennen, mezelf te begrijpen, mijn emoties en gedachten te beheersen door me rechtstreeks op mijn lichaam te richten in plaats van door mijn hersenen te belasten. Ik merkte ook op dat deze sessies me hielpen om weer volledig contact te maken met mijn gevoel van eigenwaarde en mijn emotionele afhankelijkheid te overwinnen. Elk van hen geeft me zoveel welzijn, plezier en ontspanning als een massagesessie zou doen.

De praktijk van bevrijding van harnassen is heel verrassend.

Déborah Biston

De praktijk van bevrijding van harnassen is heel verrassend. Na een operatie zijn er veel spanningen in mijn leven opgekomen en / of opnieuw ontstaan. Na een paar jaar waren ze altijd erg aanwezig. Het verhinderde me gelukkig te zijn. Hoewel ik er openlijk over sprak en me er zeer bewust van was, was de aanwezigheid van deze spanningen ondraaglijk en dagelijks. Ik begon dus met deze metode (MLC) en aan het begin van mijn ervaring had ik de controle over alles. Het duurde pas een paar sessies om de voordelen al te kunnen voelen. Vandaag kan ik eindelijk zien en voelen dat mijn lichaam beter is, ik voel me echt bevrijd en fysiek veel lichter.
In sommige sessies ben ik zelfs verrast een gevoel van welzijn of milde pijn te voelen, waar ik voorheen nervositeit en woede voelde, evenals andere vreemde emoties.
Deze methode, gevolgd in parallel met andere medische technieken, is een grote hulp geweest en ik beveel het ten zeerste aan.

Mijn lichaam zei “je bent vast”

Aude

Nadat ik een nieuws had ontvangen dat me behoorlijk had geschokt, vroeg ik me het hele weekend af hoe ik met de situatie zou omgaan. Op maandagochtend voelde ik me nogal fragiel in het perspectief van naar het werk gaan, niet wetend of ik mijn persoonlijke problemen aan de kant kon laten. Ik besloot toen om wat MLC-bewegingen te oefenen, voor ontspanning, en koos eenvoudig één tool die ik leuk vond. Meteen na deze oefeningen bleef ik overeind, ogen gesloten. Tot mijn grote verrassing had ik een perfecte balans. Ik voelde me een solide blok beton. Het contrast met mijn vorige fragiele gevoel was behoorlijk verbluffend. Mijn lichaam vertelde me nu “je bent vast” en de boodschap was zo duidelijk dat ik veel kracht in me voelde. Ik kreeg onmiddellijk het vertrouwen terug. Als ik terugkijk, realiseer ik me nu dat mijn lichaam gelijk had en dat deze moeilijke gebeurtenis nu voor mij geschiedenis is. Ik ben blij dat ik die ervaring heb mogen beleven en het nu te kunnen delen.

Te midden van de dagelijkse heksenketel

Aurélie Poinsot   

In de heksenketel van mijn dagelijkse leven kom ik dankzij de wekelijkse MLC-sessie tot rust en kan ik aansluiting vinden bij mijn gevoelens. Felicies welwillende en ingetogen begeleiding stelt me in staat mijn lichaam en geest beter op elkaar af te stemmen en meer afstand te nemen. Voor het eerst kan ik de dingen van mij afzetten. Bedankt!

Het begin van een innerlijke verzoening

Nadia Hidali

“Een ervaring die mij is bijgebleven. Die mij in staat heeft gesteld zorg te blijven dragen voor mezelf.
Je maakt diepgaand kennis met je innerlijke zelf. Het vormt het begin van een innerlijke verzoening. Het laat ook toe anderen beter te leren kennen, soms in heel ongemakkelijke dingen, zodat je jezelf leert te beheersen ten overstaan van de ander en die kan aanvaarden – hij/zij is in feite onze ander.
Dit alles discreet omgeven door de blik, door de tedere en liefdevolle aanwezigheid en de vreugde van deze engel die Félicie Martin heet. Nooit heb ik enige vorm van oordeel van haar kant ervaren. Bij haar kun je onmiddellijk jezelf zijn en je in alle veiligheid overgeven aan je eigen herstel. Dankjewel!”

Graag zou ik Félicie willen bedanken

Eric Morel

Graag wil ik Félicie bedanken voor haar steun tijdens mijn tocht, die een jaar duurde. Ze vormde een echte steun en toeverlaat bij het aangaan van de uitdagingen waar ik voor stond. Ze heeft me in staat gesteld aansluiting te vinden bij mijn diepste waarden, mijn dromen en mezelf te aanvaarden zoals ik ben. Dankzij haar MLC©-methode was ik in staat meer afstand te nemen. Haar werk was zowel professioneel als persoonlijk van onschatbare waarde.

Een permanent process van ontdekking

Raphaëlle Bouvier

De MLC? Wat is dat anders dan gymoefeningen op een mat doen met een paar ballen? Tweeënhalf jaar geleden wou ik – al was het met een zekere scepsis – deze methode met haar ronkende en ietwat barbaarse naam eens uitproberen. Tegen alle verwachtingen in werd ik al snel aangetrokken door het concept en in de loop van de sessies ben ik zelfs verslaafd geworden.

Meer dan welke gym-, relaxatie- of meditatietechniek ook stelt deze methode mij in staat voeling te krijgen met mezelf en te leren luisteren naar mijn lichaam, en dat tijdens een permanent proces van ontdekking en innerlijke dialoog. Tijdens de sessies helpen Felicies begeleidende stem en de oefeningen met de hulpmiddelen me geconcentreerd te blijven. Het vormt een bron van zowel waarachtige ontspanning als lichamelijke arbeid in de diepte.

Dit is mijn ervaring met de MLC:

Marie-Noëlle Jallet

Stel je voor dat je je lichaam van top tot teen scant. De hele procedure duurt drie maanden, met één sessie per week, maar aan het eind zijn alle blokkades opgespoord en kom je er helemaal soepel uit, verlost zou je zelfs kunnen zeggen.

Nadien kun je thuis verdergaan met een aantal oefeningen; die oefeningen die voor jou het nuttigst zijn. Het is een geweldige manier om weer in contact te komen met je lichaam, maar in feite is het ook een manier om aan jezelf te werken zonder een beroep te doen op de psychotherapeutische sector, waar men vaak wat schrik voor heeft!

Een afspraak met mezelf

Domitienne Wuidart

Plaats in mijn agenda inruimen voor een afspraak met mezelf? Stress en angst verminderen door het loslaten van pantsers? Euh, nee bedankt, zouden we niet beter eens gaan squashen? Toch begint zo een mooi en onwaarschijnlijk avontuur, een zoektocht naar een nieuwe dimensie die iemands opvattingen over zichzelf en diens verbeeldingskracht te boven gaat. Ik had nooit gedacht dat ik me langer dan 10 seconden stil zou kunnen houden op een matje terwijl ik me concentreer op mijn ademhaling! Ik had ook nooit gedacht dat “micro”-bewegingen zoveel energie vrij zouden maken. Toch merk ik week na week een duidelijke verbetering in het omgaan met mijn emoties en een toename van mijn zelfvertrouwen, wat sterk bijdraagt aan mijn dagelijkse welzijn. Félicie begeleidt mij met haar buitengewone luistervaardigheid, intelligentie en vriendelijkheid in de beoefening van deze leuke vorm van fitness. Dankjewel. Dank ook aan Nadine die me die dag “meetrok” naar de kennismakingssessie.